Menetätkö asiakkaita vanhentuneiden kotisivujesi vuoksi?

Internetin käyttötavat ovat muuttuneet parin viime vuoden aikana radikaalisti. Nettiä käytetään yhä useammin mobiililaitteilla; älypuhelimilla ja tableteilla. Tämä vaatii muutoksia yritysten kotisivuihin.

Teet palveluksen bisneksellesi, kun uudistat yrityksesi kotisivut mobiilinakin hyvin palveleviksi. Mobiilisivut skaalautuvat pienelläkin näytöllä helposti luettaviksi. Tämä luo yrityksestäsi miellyttävän ensivaikutelman ja helpottaa kaupan tekoa.

Potentiaalinen asiakas ei montaa kertaa tule uudelleen sivustolle, joka on mobiilina heikosti toimiva. Useimmat parikin vuotta sitten toteutetut sivustot ovat suunniteltu vain tietokoneen näytöille eivätkä palvele mobiilikäyttäjiä.

Palvele liikkuvia asiakkaita mobiilina toimivalla sivustolla

Jokaisen yrityksen, joka toivoo asiakkaiden saapuvan luokseen, kannattaa tehdä yhteystietojen ja ajo-ohjeiden löytymisen sivuillaan helpoksi.

Erityisen tärkeää sivustosi mobiili-ystävällisyys on, jos palvelujesi ostopäätöksiä tehdään nopeasti ja reissun päällä. Esimerkiksi kännykällä nopeasti netistä löytyvä lounaspaikka vie armotta voiton vaikeammin tavoiteltavasta kilpailijastaan.

Puhelimella surffaaja katsoo vain Googlen kärkipään hakutulokset

Löytyykö sivustosi tärkeimmillä hakusanoilla googlatessa hakutulosten kärkipäästä? Entä tuleeko puhelimen ruudulle sivusi löytäneelle ensimmäisenä esille se oleellisin tieto. Ellei, niin mobiili-ostaja surffaa paremmin palvelevan kilpailijan luo.

Vaikka asiakas tuntisi yrityksesi ennestään ja on valmis tekemään töitä löytääkseen luurillaan vanhentuneilta sivuiltasi vaikkapa vain osoitetiedot, ei kaikki ole ihan hyvin. Osoitteen vaikeasta löydettävyydestä ja luettavuudesta johtuen hän on valmiiksi hiukan kriittisempi tullessaan luoksesi. Saat laittaa parastasi, ettei asiakkaasi tunnelma nyt ja halu myöhemmin palata laske kriittisen alas.

Näytön mukaan skaalautuvat sivut palvelvat myös mobiilikäyttäjää

Nykyaikaisiet responsiiviset kotisivut mukautuvat käyttäjän päätelaitteen mukaaan eli näytettävä sisältö mukautuu pöytäkoneen, läppärin, tabletin tai puhelimen ruudulle sopivaksi ja helposti selattavaksi. Responsiivisilla kotisivuillasi luot hyviä asiakaskokemuksia, jotka painavat vaakakuppia puolellesi kun asiakkaalla seuraavan kerran on tarvetta palveluillesi.

Tee asiakkaillesi ja yrityksellesi palvelus. Tarjoa sivustosi sisältö responsiivisilla kotisivuilla, jotka palvelevat myös mobiilikäyttäjiä.

Kokeile miten responsiiviset sivut palvelevat pienillä ruuduilla

Vapauttamo.fi -sivut ovat responsiiviset. Jos luet tätä artikkelia normaalikokoisella tietokoneen näytöllä, voit kokeilla miten responsiivisuus toimii, kun pienennät selainikkunan kokoa tai menemällä sivustolle älypuhelimella. Kokeile samalla tavalla oman sivustosi skaalautuvuutta. Responsiivisen sivuston tekstit ja asettelu mukautuu näyttösi kokoon helposti luettavaksi.

 

Comments are closed.